Seznam alergenů

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legistativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU

  1. OBILOVINY obsahující lepek (pšenice, žito, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
  2. KORÝŠI a výrobky z nich
  3. VEJCE a výrobky z nich
  4. RYBY a výrobky z nich
  5. PODZEMNICE OLEJNÁ (arašídy)
  6. SÓJOVÉ BOBY (sója) a výrobky z nich
  7. MLÉKO a výrobky z něj
  8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY (mandle, lískové a vlašské ořechy, kešu ořechy, para ořechy, pekanové ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
  9. CELER a výrobky z něj
  10. HOŘČICE a výrobky z ní
  11. SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich
  12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšší 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
  14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich