Seznam potravinových alergenů, které podléhají legistativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU
- OBILOVINY obsahující lepek (pšenice, žito, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
- KORÝŠI a výrobky z nich
- VEJCE a výrobky z nich
- RYBY a výrobky z nich
- PODZEMNICE OLEJNÁ (arašídy)
- SÓJOVÉ BOBY (sója) a výrobky z nich
- MLÉKO a výrobky z něj
- SKOŘÁPKOVÉ PLODY (mandle, lískové a vlašské ořechy, kešu ořechy, para ořechy, pekanové ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
- CELER a výrobky z něj
- HOŘČICE a výrobky z ní
- SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich
- OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšší 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
- VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
- MĚKKÝŠI a výrobky z nich